Koorinfo

Kamerkoor Ultreya - Tielt

Het Kamerkoor Ultreya werd opgericht in november 2001. Het vormt nog steeds een hechte groep van een 20-tal geschoolde muzikale stemmen.

De naam “Ultreya” verwijst naar het Spaans-Baskische woord “Ultreya”, dat afkomstig is uit de sfeer van de pelgrims wat “op weg trekken” en “samen op weg gaan” betekent. De huidige bezetting ziet er als volgt uit: 9 sopranen, 5 alten, 3 tenoren en 4 bassen.

Het koor heeft een profaan en liturgisch repertorium opgebouwd en bestrijkt een ruime waaier aan muziekstijlen. Naast eigen concerten verzorgt Ultreya huwelijksvieringen, academische zittingen en is een trouwe deelnemer aan de Week van de Amateurkunsten en dit op een unieke locatie. Zo hebben ze in Tielt reeds gezongen in de bibliotheek, het stadhuis, de kringloopwinkel, het ziekenhuis, een supermarkt, het Woonzorgcentrum Deken Darras. Diverse optredens werden en worden verzorgd. Hiervoor verwijzen we graag naar het onderdeel “Agenda” van deze website.

De repetities gaan door op vrijdagavond van 20 tot 22 uur in het Cultureel Centrum Gildhof Tielt, nu tijdelijk in Tanneke.

Tom Hoornaert is stichter en bezieler van het koor. Steven Verplancke begeleidt momenteel het koor tijdens de repetities. Ze werken samen tot het jubileumconcert naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van Kamerkoor Ultreya. Dit gaat door in het voorjaar van 2022. Nadien geeft Tom het dirigeerstokje door aan Steven Verplancke.

Sopranen Alten Tenoren Bassen
Wivine Debever Ann De Bruyne Filip Desplenter Herman Neirinck
Fabienne Deleersnijder Hilde Decoene Peter Maton Bart Sabbe
Kristien Evens Veerle Dooms Rik Teerlinck Joost Sabbe
Barbara Mattelin Marijke Lisabeth Bart Vande Vyvere
Inge Mestdagh Christine Verstraete
Els Van Daele
Liesbeth Vangheluwe
Lieve Veranneman
Griet Wydhooge
Groepsfoto